Suffer for fashion

441525-222

Dessa godingar fiskade jag hem från en butik i Stockholm. Endast 25 riksdaler gick de på men om jag kommer använda dem är en annan fråga. I varje fall har jag något fint att fästa blicken på. Resan till Stockholm handlade alltså om annat än bara att besöka museum, riksdagen och en moské - jag hann även med några shoppingrundor. Till min fasa. Jag har ingått i ett köpförbud med mig själv, men jag har lite svårt att hålla mig inom de ickeshoppande ramarna. Det krävs träning, sanna mina ord. 

Bussresan till och från huvudstaden var lika behaglig som jag hade väntat mig. På hemvägen satt jag och tittade på solnedgången och fantiserade om vilda västern, tills någon drog för gardinen.



Hallonröd jacka H&M  399 kr
Väska någon vintagebutik 79 kr
Caroline och Mirela  Ej till salu

Puss!

En busschaufför är en man med glatt humör.

441525-217

Kortet är taget precis efter sommarlovet, men det är samma tjejer som ska med till Stockolm idag. För det är faktiskt så att vi snart beger oss iväg till den kungliga huvudstaden och tack gode gud för det. Fem timmar i buss!! - Jag är i himmelriket. Dock tror jag inte att resan kommer att bli någon höjdare men det är alltid en snara positivt att komma iväg från Skövde och dess vita snötäcke för att leta nya äventyr!

Puss!

Snowflake

441525-211441525-209441525-212


När man inte kan rå för det vita landskapet utanför får man göra det bästa av situationen, tänkte jag och Anna när vi gav oss ut bland snömassor. Det var nästan så att julkänslorna tog överhand och för att manipulera min hjärna tog jag på mig en tomtemask. För att inte helt tappa kontrollen och tro att det var vinter, lämnade vi jackorna inomhus. Resultaten av alla kort blev inte så fasligt bra men det var många bilder som visade på glädje, vilket passar bra eftersom att glädje är en korrekt beskrivning av vad jag har upplevt idag! Från början till slut.


Puss

Gröngöling

441525-197441525-198441525-200441525-199

- Vad grön du är idag,var det en vän som sa och visst var jag det med min gröna skjorta, örhängen och jacka. Mina tankar om mitt val av kläder har växlat mellan allt från målare till clown. Men på något litet vis har jag gillat den känslan. Är det ett tecken på att jag ska satsa på ett jobb inom måleri- eller cirkusbranschen?

Idag känner jag att världen har varit snäll mot mig. Förutom den dåliga starten har tisdagen artat sig bra. Till min belåtenhet var det en fikastund som gällde efter skolan. Prat, god kaka och Cecilia sitter aldrig fel. Det enda negativitet jag har stött på är beslutsångest över om jag ska lämna tillbaka min ljuvliga bikini som jag åkte hela vägen till Göteborg för att köpa igår, och köpa ett linne och en solhatt istället? De hade nämligen fått in bikinin här i lilla Skövde och då är det stor sannolikhet att varenda kotte kommer springa runt med en likadan.

Puss

Låt kreativiteten flöda!

441525-99

Jag önskar att jag var kreativ. Det enda uns kreativitet som jag besitter är väl den jag lägger på kläder och när jag skriver, annars är det tomt. Inget häpnandsvärt eller något att skryta om. Tänk att kunna glädja människor med sin kreativitet genom att måla, laga mat, fotografera eller göra musik. Det skulle vara fasansfullt roligt, men hur vad gör man om inte har sådana talanger? Hjälp! Någon?

Take it lika a man - Dragonette

441525-170

Att börja första lektionen med multimedia efter ett ljuvligt påsklov är ett straff från högre krafter. Jag har mina knep hur man gör för att genomlida denna fruktansvärda lektion; lyssna på musik och titta ut tankspritt genom fönstret. Att jag på så vis kommer en slänt efter alla andra och att jag måste jobba som en idiot när arbetet ska vara inlämnat är ett senare problem. Just nu ska jag bara sitta här och skåda alla stressade människor i yrvädret där utanför och njuta av livet!

Puss

Godernatter alla ni ljuvliga!

441525-185

Idag har jag förbrukat tid hos min mormor där det bjöds på middag. Inte nog med det så bjöds det på en väska och en ring också och det tackar jag hjärtligt för! Jag fick även ett råd som min kära familj ansåg att jag skulle ta lärdom av. Rådet var att om jag köpte något nytt skulle jag slänga något gammalt. Det är en fin tanke men jag är mycket tveksam till om jag verkligen kommer att följa det.
Runt kvällskvisten kom min vän Johanna hit för att fördriva tid tillsammans med mig. Då kunde kvällens nyttiga råd ersättas av vettigare saker som hon hade att komma med.

Puss!


I'm electric, I just want to dance

441525-194

Valet av kläder slutade inte med den blommiga klänningen som planerna sade först utan det blev denna lila kjol och body (kjolen sitter dock inte som den borde, på bilden men vad gör det om hundra år). Pricken över i:t  var mina egenmålade fräknar som jag gjorde för att hylla alla påskkärringar denna påskafton. Det är väl inte hela sanningen, jag har faktiskt alltid drömt om att ha fräknar så varför inte dra jag nytta av situationen och fixade dem på egen hand?

Allt följs av konsekvenser och det fick jag smaka på när jag vaknade i morses; fruktanvärd nackspärr och ryggont av allt dansande och uppträdande igår. Under större delen av kvällen var det dans för fulla muggar till bland annat gamla Spice Girls dängor.  
Knytkalaset blev inte som planerat när det endast var ett fåtal som tog del av den goda maten. Jag och Johanna kom dit med fulla magar så maten föll sig inte lika frestande som den skulle ha gjort annars.


Summer in the city

441525-183
Klänning Myrorna  85 kr
Skärp  mormors

Denna blommiga skapelse funderar jag på att bära under kvällens knytkalas. Nackdelen är att den kan dra paralleller till sommaren vilket kanske inte lämpar sig då det är snön som regerar utanför fönstret. På tal om sommaren hade jag en mycket trevligare dröm i natt än vad gårdagens dröm hade att bjuda på. Det var en dröm som jag inte ville vakna upp ifrån. Den utspelade sig under en varm sommarkväll då jag precis hade fått reda på någonting som fick mig lycklig. Då mådde jag bra i magen. Lika bra mådde jag inte då jag vaknade och upptäckte att det inte hade skett på riktigt.

Puss

Time Flies

441525-180441525-181

Sjal Röda Korset 5 kr
Halsband H&M
Röd/vit randig tröja H&M 129 kr
Kjol H&M 60 kr

Denna utstyrsel var jag klädd i när det vankades kalas denna afton. Det var en trevlig tillställning med god mat och underbar efterrätt Dessutom kanske jag har fått extra jobb som barnvakt åt lilla Maja 2 år. Hon var min partner denna fredag och oj vad roligt vi hade.

Puss

Young love

Jag vaknade i morses och begrundade nattens drömmar. Jag drömde att filmen Dirty Dancing hade gjorts om och hade animerade inslag. Mina favorit scener hade klippts bort och istället var det tecknade kaniner med ett hånfullt skratt som blickade emot mig. Det var en fasansfull mardröm.

När jag blinkat bort det yrvakna och mardrömmen var bortom sikte ägnade jag mig åt något roligare; att ta mig en titt på gårdagens inköp. Det var med ord som köp ingenting, ingenting ingenting, ekande i bakhuvudet som jag åkte till Göteborg. Det slutade med att jag hem med ett par solglasögon, två sjalar, ett par shorts, två klänningar, en tröja, en kofta och en skjorta eller blus, jag vet inte rikigt vad man ska kalla det. Bra jobbat Caroline! Fast med tanke på att jag i och med mina köp gjorde en god gärning och att allt som allt gick på 360 kronor kunde jag somna med ett leende på läpparna.

441525-172
Stickad kofta Myrorna   85 kr
Hallonröd tröja Röda Korset 7.50 kr
Två sjalar Röda Korset 10 kr
Blommig klänning Myrorna 85 kr
Svart blommig klänning (egentligen en kjol men som jag ska bära som en klänning) Myrorna 45 kr
Marinblå shorts Myrorna 45 kr
Rosa solglasögon H&M 29.50 kr
Grön rutig skjorta/blus Myrorna  85 kr


Länge leve påsken!

441525-167
441525-168

Tröttheten hindrade inte mig, Johanna, Cecilia och Beatrice från att fortsätta dagens äventyr med en fika i goda vänners lag. Vi smed lömska planer som att klä ut oss till påskakärringar tidigt lördag morgon och väcka alla med skön sång från vår sida. Vi får vänta och se om planen förblir roliga fantasier eller om den blir till verklighet.

Puss

Älskade älskade Göteborg

441525-161

För att hämta upp energi i form av socker och kolhydrater började vi vår shoppingrunda med smoothie och en bakelse. Denna påskmuffins var både en fröjd för ögat och för smaklökarna. Det var minst sagt en bra start och dagen påbörjades med glatt humör. 
Dagens mål var att finna fynd i allas våra älskade secondhand butiker. Till min glädje och förfäran var fynd lätta att hitta.
 

Girls just wanna have fun

441525-160
441525-158
441525-159


Efter vild dans med kära Cecilia är det dags för att ta igen lite sömn. Ty morgondagen ska spenderas i storstaden Göteborg.
Puss

Puss

441525-156

En underbar bild!
Idag har jag mött alla kunder med ett leende. Mitt humör är på topp och snart kommer Cecilia hit. En underbar onsdag med andra ord!


Retard



441525-150
441525-152
441525-153

Min kära syster har använt vår nya symaskin. Till min glädje blev resultatet denna fina skapelse som kommer att användas flitigt av mig denna vår och sommar.  En blommig kjol innebär glädje. Heja Bea! Lite mindre heja på min något efterblivna uppsyn. 

Godnatt, puss!

Polite Dance Song

441525-146

Idag är jag sjuk. Eller var sjuk stämmer nog in bättre. Jag jobbade i cirka 30 min innan orken försvann och istället for jag hem och sov i fem timmar. Sömnen gjorde så att illamåendet, huvudvärken och yrslen flög sin kos och nu känner jag mig mycket bättre. Min kära mor och far tror att det beror på inre stress och att mina omtalade sömnproblem 'är en konsekvens av det. Jag är tveksam.

Dagens uppfriskande låt:
The Polite Dance Song av  The Bird & The Bee

Puss

Tegan&Sara

441525-147

På kvällskvisten kom Johanna förbi för att stanna över natten. Vi förvandlades då till Tegan och Sara och spelade in en musikvideo.  Om bilden är bra tål att diskuteras, men efter en titt på en antal misslyckade bilder fick det bli denna som laddades upp. Videon får ni skåda någon annan dag.

Niccokick

441525-135

I lördags bar det som sagt av till västkusten och det blev början på en mycket uppskattad helg. Utflykter, bra sömn, bad för vissa, massa fika och bra musik och dans var några av huvudingredienserna för att få helgen lyckad.

Bil-köer hör till mina favoriter. Att vi fick sitta i bilen näst intill åtta timmar på hemvägen gjorde den här helgen alldeles underbar för en Caroline som trivs som fisken i vattnet i bilar. Tänk er många skratt, lycka, sång, musik och bra sällskap inbakat i en bil. Kan det bli bättre?
Mycket upplistat denna dag.



Puss

Elephant gun

441525-134

Inte ens mina förfäder skulle vara uppe såhär tidigt som jag är nu. Klockan har inte ens slagit 06.00 och jag är vaken. Häpnandsvärt!
Jag tror att jag lider av sömnproblem. Jag sover alldeles för dåligt och för lite, även denna natt. Därför gick jag upp mycket tidigt eftersom att sömnen inte ville infinna sig. Fast det var inte enda anledningen till att jag gick upp tidigt, utan om fyrtio minuter bär det av till älskade västkusten.
Vi ses på måndag!

Puss

Dancing Queens!

441525-131
441525-132

Påsk-kul stod på kvällens schema. Det innefattade dans från mig och mina vänners sida. Att hålla sig ifrån dans är att synda, så lyder vårat motto.
Att jag och J smög iväg till en ödelagd korridor för att dansa till Tegan & Sara är ingen skräll. Det blir talangjakt för våran del nästa år!

Godnatt, puss

Now we're saying

441525-130

Vissa hör till den bra kategorin.
Sedan finns det de som tillhör den bästa.

U N D E R B A R T

441525-74

Sammanfattning av min fredag hitills:

Hittade inte min skåpsnyckel hemma.
Uppknippsat lås.
Hittade inte ett häfte som hela min multimedia-produktion hänger på.
Hittade inte till lektionen.

Regn och kyla.

441525-126

I morses tog jag på mig min regnjacka vilket inte var något smart drag. Visst, det regnade ute men det var så fruktansvärt kallt. Det kändes näst intill som att jag var bosatt på någon pol där hal is, stickande snö och iskall kyla endast existerade. Att isbjörnar är bosatta där vilket fick min sinnesstämning en aning rubbad, fast tur som jag hade såg jag inte skymten av någon. När bussen anlände visste jag att jag hade haft fel vilket raderade min oro. För hur sannolikt är det med bussar på Nordpolen?

Hur som helst fann jag denna random kille bland Johannas bilder. Jag skulle inte tacka nej till hans mysiga jacka i dessa kalla tider, som säkerligen stänger ute all kyla. Underbart.

Back in your head

441525-125


Hola! Denna onsdag vaknade jag upp av tanken: Härligt, äntligen fredag! Till min förfäran var det endast torsdag och jag ville genast stanna kvar under täcket och gå i ide. Men inte är det lönt att gå i ide nu när lovet är på ingång. Lov innebär trevligt umgänge och ingen skola. Jag gillar't !

Idag köpte jag en ny t-shirt som ni ser ovan. Det ni inte ser är att den har röda ränder och en blå kant vid halsen. Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte. Egentligen måste jag hålla hårt  i slantarna. Imorgon har jag dessutom planer på att köpa en klänning. De planerna måste kanske prioriteras om. Fast far min säger att det inte finns några måsten, så jag kanske borde lyssna på honom? 

Puss


Some kind of a confession

Jag har fått ett specifikt sug, näst intill ett begär efter att ta en tripp, eller två,  till Göteborg för att fylla min garderob med färggranna kläder. Färg är för mig glädje och just nu känner jag att jag mist inspirationen. Jag vill ha nytt och fräscht! Dock får jag vänta till nästa vecka. Men om man väntar på något gott...

Kläder gör mig glad. Men ett trevligt telefonsamtal, poppade popcorn och Gossip Girl på tvn är jag tveksam till om det inte gör mig gladare.



441525-123
Allas vår Twiggy

If I don't recover

441525-122
Bild: Stockholm Streetstyle

Jag kikade runt på det så kallade nätet och fastnade för denna granna tjej som fick min sinnesstämning på en högre nivå. En gullig tjej med en tjusig hatt och lite lagom mysiga och fina kläder. Sådana kläder som hör hemma när man är trött på det kalla vädret som innebär uttjatade vinterjackor. Min galge som får stå ut med min gröna jacka skriker frusterande; Varation tack. Köp något nytt! Kanske borde jag investera i en stickad tröja med hög mysfaktor. Det skulle inte vara så pjåkigt att välkomna våren i en sådan.

Friday I´m in love

441525-119
441525-118

Jag vaknade illamående och med fruktansvärd halsont. Förkylning, du är inte välkommen! Jag vill inte bli sjuk nu när det är lov inom en snar framtid. Men trots det har det varit en ganska angenäm dag. Jag skrev svenskaprov vilket innebär att jag kan lägga alla poeter åt sidan ett tag. Efter skolan köpte jag tre par örhängen, ett rosa nagellack och så fikade jag med J. Nu är jag endast på jakt efter en jeansjacka.

441525-117

Torsdag

441525-116
441525-115

En dag ägnad åt studering av romantiken. Stagnelius Goethe och Tegnér m.m - Ni har gjort veckan miserabel. Suck.

Puss

Godnatt!

441525-111

ÄNTLIGEN!

Ett ord som kan sammanfatta denna dag är; Äntligen!
Ett utrop som passar in på många händelser denna onsdag. Jag har blivit befriad, medan en annan har blivit fri från sin befrielse. Detta kan uppfattas svårtolkat, men det är väldigt simpelt.

Min konsumtion denna veckan har i stort sett bestått av ägg. Nu när det vankas påsk är det hög tid för det. Dagens smörgås pryddes av en glad ägg-gubbe. Detta var inte helt omotiverat utan det är för att det har infunnit sig en glad känsla denna kväll. Inte ens snön ute kan rubba min sinnesstämning. Jag hoppas bara att den är bestående. Känslan alltså, inte snön.



Puss

Don't say goodbye like you are burying him

441525-108

441525-113

I was walking with a ghost

image103


Filmkunskap och sedan dans till Tegan och Sara karaktiserar denna måndag. Galet bra dans med en galet bra danspartner. Nästa vecka är det att få den på film som gäller. Kanske lägger jag ut den här. Kanske kanske.

På tal om skola så är det påsk-kul nästa vecka. It´s going to be fun! En bra start på det efterlängtade lovet.
 
Puss

?

441525-94


Jag åt nyss en äggmacka till frukost och började att analysera mina drömmar, som går mig på nerverna. Drömmarna motstrider totalt det jag kommer fram till under dagen. Jag vet inte om jag besitter några kunskaper om att ha drömmar som gillar att leka "tvärtom-leken". I vilket fall som helst gör det mig förvirrad och jag blir aldrig klokare. De är inte godartade. Däremot var min smörgås mycket god. Den här veckan har inkluderat en hel del ägg eftersom att jag fick lära mig hur ägg kokning går till. En mycket bra lärdom. Thanks daddy!

Morgonens låt : Jellycones - The Unicorns

Shaking a lot

Ibland kan vänner vara det bästa av allt. Och vänner var jag omgiven av igår kväll. Att inte göra någonting speciellt men ändå ha roligt är det som karaktiserar att umgås med sina bästa vänner. Fast oj vad mycket roligt som komma skall. Om vi kommer överens så att säga, vilket kan bli svårt eftersom att en vill bergsklättra, några vill sova i tält, en vill vara inomhus, några vill klättra i träd o.s.v. Men vi får slå våra kloka huvuden ihop och prioritera. Varför inte fiska? Eller gräva guld?

Puss


441525-91

The three C´s

441525-102

En fika sitter aldrig fel, det gjorde det verkligen inte ikväll i alla fall.  En snabbfika med Cec och Charlotte var kvällens första sociala sammanhang. Förutom konstiga gubbar som försökte vara med, var det en stund som hamnar i den trevliga kategorin.

Det har varit en galen dag. En galen dag på jobbet för ovanligheternas skull. Dessutom har det varit en regning dag vilket har tonat ner mina vårkänslor lite grann är jag villig att erkänna. Men nertonade vårkänslor innebär icke att de är försvunna. De lär dem inte vara förrän sommarkänslorna sätter fart. Hujedamej då blir det andra bullar. Endast tanken på sol och bad ger mig gåshud. Hoppas inte att en stor del av lovet spenderas inne på min kära ICA-affär. Det skulle inte favoriseras av mig.

Puss

Happygirl_90

441525-97
Glad för en fika

Efter promenaden kände jag att jag ville unna mig en fika så nästa hållplats var stan. Dock har inga ute-serveringar öppnat än men det var uppskattat ändå! Jag är pepp pepp pepp inför våren och dess härligheter, som ni möjligtvis har en gnutta aning om.
Glass har varit dagens begär men inte har jag fått i mig nån. Någon som har en att bjuda på?
Gaaah det är förargligt vad mycket ointressant som blir nedskrivet här.

Puss


Fågelsång hela dagen lång

441525-100
441525-101

Hemma efter skolan och jag kände ett starkt behov av att vara ute i det underbara vårvädret. Jag och min kära syster bestämde oss att ta en promenad.


RSS 2.0