Ännu en torsdag. Ännu maj.




Nu sitter jag här med en mage fylld utav bullar och vattenmelon och blickar tillbaka på den dag som varit. När jag kom till skolan blev jag näst intill begraven i dumlekolor och en pimpim-klubba då jag öppnade skåpet. Okej, begraven var kanske att ta i, men det var ett flertal. Bredvid fanns det en instucken lapp som det stod lycka till på provet på. Det var ett väldigt fint ögonlick i mitt liv. Det fick mig att känna mig lite mindre ensam, som jag känner mig emellanåt. Lappen ska definitivt sparas i min blommiga låda.

Ord som är en del av något betydande



Jag har en blommig liten låda på mitt rum. I den sparar jag fina små lappar som personer har skrivit till mig och lappar som jag har skrivit själv. Tankar och andra filosoferingar får också plats där. Meningen är att den någon gång ska fyllas med betydande lappar som jag kan glädjas av en bitter dag.
Lappen nedanför fann jag i min blommiga låda. Åh vips så har jag förvandlats till en poet av något slag.
Ta det med ro. Det här är nog första och sista gången jag publicerar något som jag har rafsat ihop.


Kanske gör jag det med




Min syster somnade med huvudet på köksbordet igår efter all matte hon hade räknat. Jag fruktar för att jag kommer följa hennes fotspår och göra detsamma ikväll. Imorgon stundar ett fasansfullt matteprov som får håren att resa sig.

I morses när jag cyklade till skolan med Postal Service i öronen såg jag en tjock gubbe som jag pallade körsbär tillsammans med i somras. Vi åt våra körsbär och skrockade förnöjt över vår busighet medan han berättade minnen från förr.  Om sextio år kanske jag pallar körsbär med någon. Kanske berättar jag då om den stunden i somras...

Något slags avslut


Sommaren 2007

Godnatt gott folk. Tisdagen den 27 maj år 2008 är nu förbi och kommer aldrig att upplevas mer igen förutom genom våra minnen.
Puss

Tú-es-day


Tillsammans med Ben&Jerry är kvällen lovande.


Om man särar Tuesday i tre delar som rubriken lyder blir det "du-är-dag" med en blandning av spanska och engelska. Tänk om varje tisdag skulle tilldelas en person som i sin tur fick utforma dagen lite hur han/hon ville. Kanske bestämma att det skulle regna och åska samtidigt som skolan blev inställd för dagen. Att allt skulle gå som smort skulle man också ha makt över. Ja, tänk om...

Denna kväll går nog som smort i vilket fall. Jag har min väns ena favoritglass att gotta mig med. Dessutom måste jag medge att jag har haft lite av en sådan dag som jag nämnde. I och för sig har jag inte haft någon större påverkan på vädret och dylikt, men jag har tagit mig friheter och gjort lite som jag själv behagar.

En smak av sommaren


Picknick och bad med Anna på sommarlovets sista kväll år 2007.


 

Vad jag än tänker på slutar det med att jag kan relatera till sommaren. Som att mina tankar är en buss och varje hållplats är sommar, ungefär. 
Det var inte längesedan jag och Mimmi bestämde oss för att välkomna våren tillsammans. Våren är numera förbi och det är sommaren som bör välkomnas. Så härmed välkomnar jag lukten av salt från havet, gräs under fötterna, jordubbar med glass, festivaler, kvällsdopp i solnedgången och mycket mer!

Black and white



I lördags bestämde jag mig för att gå klädd i svart och vitt. Endast. Jag hade tillochmed ett svart och ett vitt örhänge på mig för den rätta känslan. Ester fyllde aderton år och jag var på plats för att fira henne. Ballonger, god mat, dans och kuddkrig gjorde kvällen fulländad.

Kullenfestivalen- 08 och dess fina besökare


Julia och Johanna står redo för Hästpojken!


Fina Isabella var på plats.


Festivalgänget!


Simon och jag. Jag försöker mig på ett leende men det ser mer ut som en grimas.


En promenad på en järnväg för att köpa godis


Festivalpojkarna Anton och Jens

Igår var jag i Skara på den så kallade Kullenfestivalen. Roligt folk och musik nästan vart man än gick. Vädret var på vår sida och på bussen hem var det gitarrspel och sång, vilket uppskattades.

Swinging




Igår gungade jag in helgen. Då kände jag mig pigg och redo för musik och spektakel i Skara. Nu känner jag mig mest trött efter en jobbig arbetsdag.
 
Idag kom en tant med lila lugg, lila jacka, lila tröja och lila örhängen och handlade. Jag tror att det var hennes favoritfärg. Eller så färgar hon luggen med sprayfäg varje dag och matchar sina kläder därefter, vad vet jag. Sedan var det en gubbe i kön som lät alla feminina varelser gå före. Snällt tyckte jag. Sedan upptäckte jag hans baktanke; då kunde han stirra på deras stjärtar hur mycket han ville. Jag är så vitsig att det inte är klokt.

I´m Ready For The Floor


Uffie!

Idag är det fredag. Det kommer bli en fin helg.

Johanna

230508


Fotograf: Corinne Day

Jag vill också sitta på stränder när solen sakta går ned, klädd i en lång fladdrande klänning. Kanske gör jag det i sommar om inte min kära chef tar kål på mina drömmar.
Inatt drömde jag att jag skulle jobba hela sommaren förutom två veckor. Det var en mardröm utan dess like.

.


Ett brev kommer lastat



Ett brunt tjockt kuvert med många frimärken och med adressen skriven på skrivmaskin. Tänk om jag kunde få ett sådant brev hem i brevlådan som innehöll ting som jag tyckte extra mycket om. Smått och gott av det goda i livet. Som choklad, rosetter, några blommor eller kort som inkluderar fina minnen.  Och kanske ett kassettband med mina favoritlåtar...
Puss

Jag + Du = Vi



Jag insåg att det jag skrev igår var felaktigt. Idag när jag cyklade såg jag indianmannen med järnhalsbandet. Det finns kanske fortfarande en gnutta hopp för er att se honom också, man behöver inte jobba på ICA för att göra det.

Denna torsdag är varken hälsosam eller skonsam; det är mattemattematte för hela slanten som gäller. Toppat med svenska och samhäll. Jag får trösta mig med glass och små korta visiter som jag förhoppningsvis får.


Det är så jag säger det


En tandställning dold bakom röda naglar.


Dagens klädsel i en hoppande rörelse, som inte fastnade på bild riktigt som den skulle.
Beatrice ligger bakom dessa kjolars existens.

Ibland trivs jag med mitt jobb. Tänk alla fina och vänliga människor jag skulle gå miste om ifall jag inte hade jobbat i min fina ICA-affär. Mannen som alltid går barfota, indianmannen med ett järnhalsband och kvinnan med ett liv anpassat efter sina tvångstankar; dessa människor skulle jag inte veta om.

Idag när jag jobbade blev jag hembjuden på lövbiff hos en man, och så pratade jag med en kund som har blivit lite av en vän. En vän som jag saknar namn och ålder på än så länge.
Jag gillar även när en rödhårig flicka med ljuva lockar kommer på besök. Då mår jag bra i magen.

Svart som natten



"Vad svart du är idag" fick jag höra från alla håll och kanter. Jag kan hålla med om att jag var väldigt svart,  för ovanlighetens skull. Det var igår och idag försökte jag att muntra upp min klädsel med en rosa kjol med rosor på. 

I mitten av veckan var jag fruktansvärt sugen på potatis. Igår var jag sugen på ägg. En tanke om att jag håller på att bli knäpp har börjat gro...

Vissa stunder är värdefulla


Bild från: Elspethdiederix.com

Igår åkte jag bil med syster och far min. Sång från våra tre strupar till radions melodier ljöd i bilen samtidigt som vi siktade in oss på en påse godis. För en stund kändes livet en aning bekymmerslöst.


Mango pickle down river





Idag har jag fått en kommentar om att jag såg ut som ett stud på bilden från förgående inlägg. Det kan jag hålla med om, och stud måste jag vara fram tills nästa veckas helg. Ack och ve. Dock är jag fruktansvärt tankspridd så jag får inte mycket gjort. Förut hällde jag tillochmed ut ett helt glas vatten på bordet istället för i slasken.
Puss

Glädje



Mimmi och jag, då helgen knappt hade börjat.

En dag i maj

441525-550
441525-551
441525-554
441525-556
441525-552

En dag i maj tog vi oss en tripp till Göteborg i någon timma sisådär. Den dagen var igår. På tåget hem nynnade Johanna låtar som vi fick gissa på medan vi hade hemmagjorda muffins i magen.

We are your friends

image538
image539

I´m her friend. We are your friends!

Johanna


När jag blir stor...

441525-535

Då ska jag lära mig att dricka te för att få kunna köpa denna fina förpackning. Då ska jag inte ha en trädgård med blommor strukturerat i ordnade rabatter. Blommorna ska få växa hur som helst i någon fin färg, som lila. Gården ska även få prydas av en damm med guldfiskar i.
Jag ska ha en hammock i trä där plankorna ska vara målade i regnbågsfärger. Min ytterdörr skall vara målad i någon fin färg och för att komma fram till den får man gå genom en blomstrande allé av rosa körsbärsträd. Vid ytterdörren ska det stå ett vitt bord i snirkligt järn och på bordet ska det bjudas på cupcakes som på bilden nedanför.

441525-536
Bild från www.zoilus.com


Samlar drömmar i fickan

441525-519
Detta fagra lägenhetshus gillar jag. Den gröna dörren till vänster med.
Från det öppna fönstret som syns på bilden hade vi åskådare som tittade
på när vi åt vår frukost på innergården.


441525-517
Underbart nybakat bröd till frukost under blå himmel.

441525-524
441525-523
441525-521
Runt omkring i trädgården växte det fina blommor som gjorde morgonen
ännu mer somrig.


441525-525
441525-522
Caroline, en lördag i maj.

Eftersom det inte har hänt något avsevärt spännande idag kan jag inte låta bli att dela med mig av fler bilder från helgens upplevelser. Jag har inte mer att erbjuda när jag denna måndag endast har lyssnat på ljuv musik och drömt om sommaren.
Puss och godnatt.

Fredagens bravader


441525-514
441525-510
Solnedgång över Saltholmen

441525-515
Kvällsmat i nattens bostad

Min chef på mitt jobb är sur på mig för att jag har blivit sjuk. Han tyckte det var en dum idé att jag badade i fredags. Det tycker tusan inte jag. Det var värt det! Nu är jag hemma från skolan och har stämpeln sjuk dragandes med mig. Men jag kan åtminstone gaska upp mig med att det har varit en underbar helg.

Fredag

Denna vecka går mot sitt slut och jag kan skymta en fin och solig helg bakom hörnet.
Idag bakar jag tårta hemma hos Johanna. Ikväll spatserar på Göteborgs gator och förhoppningsvis tar jag årets första dopp i havet. Årets första dopp över huvud taget förresten.

Glädjen blir större när man delar den

441525-441
Johanna,
hon som får mig på gott humör och gör min blogg fin.


Äntligen! En av de räknade onsdagarna har jag nu genomlidit utan några plötsliga åkommor. Jag kom på mig själv med att gå sjungandes genom korridoren och fick på så vis ta del av några höjda ögonbryn, men vad gör det om hundra år? Glädjen blir trots allt större när man delar den, tänkte jag och sjöng vidare. På mattelektionen läste jag historia, skrev rimmande sms och tänkte på alla fina klänningar som folk gräver fram ur garderoben nu när solen skiner.


Onsdagsmorgon i blomstrande maj

441525-424
Audrey Hepburn kan cykla och se vacker ut samtidigt.


Att komma till skolan med glamourösa rörelser är en dröm jag endast kan sukta efter. Istället kommer jag hit flämtandes, flåsandes, på darrande ben och illröd i ansiktet. Inte sådär rosigt röd så att man ser frisk och spirituellt levande ut, utan röd som ketchup. Om man cyklar till skolan i sista minuten är det smällar man får ta och jag antar att jag får vänja mig om cykeln fortsättningsvis blir mitt färdmedel.

Det går lite knaggligt med bloggandet just nu och jag producerar inte så många inlägg. Min familj kan inte betecknas som några datanördar och på så vis är vi endast i behov av en dator. Denna dator är på resa, inte som Nils Holgersson flygandes på en gås, utan den befinner sig lugnt och stilla  i Skåne och kommer hem på lördag.


Don't Call Me Whitney, Bobby

image505image504image506

Denna majdag har varit fin. Jag har ätit mitt favoritbär och lyssnat på fager musik. Bilderna
ovan har Sally Mann fotograferat, att kalla de vackra är en underdrift.

Johanna


Tonight I have to leave it

                                    441525-492

Gårdagens kväll bjöd på glass och idag var det en långpromenad och godis som gjorde det lilla extra. Min kära vän A är ett bra promenadsällskap! Nu är jag helt slut och fantasin börjar tryta så jag antar att sängen är det enda vettiga.
Godnatt!

Glass & Gullvivor


441525-529441525-528
441525-497441525-491

Idag har jag känt ett behov att plocka blommor. Därför tog vi oss en tripp ut till det öppna landskapet med dess blomstrande ängar så att jag fick stilla mitt begär. Årets första fästing fick jag på köpet och det firades med glass och strössel när vi kom hem.


Everybody is dancing

441525-459441525-460

Härom dagen fick jag en glasburk med underbara kakor av min vän Johanna. Hon vet precis hur man skall få mig uppmuntrad.
Större delen av denna fredag har jag spenderat på mitt jobb bland ilskna kunder. Dem har förpestat min fredag och infört irritation till mitt dagliga humör. En dos av Johannakakor skulle sannerligen ha behövts! Både till mig och till dem. Ett tag trodde jag att ingen mindre än Kung Bernadotte stod i kön till min kassa. Då knyckte jag på nacken, sträckte på ryggen och kände mig speciell. Han hade valt min kassa! Sen såg jag att det inte var han och kände mig dum.

Inte ens dans bland pensionärer fick jag uppleva. Det var legitimationskontroll och inträdet kostade 130 kronor. Vi mindreåriga får inte göra något. Snart får vi knappt finnas till i samhället. Tur att jag fyller aderton om två månader. Jaja, gaska upp dig nu Caroline. Det har trots allt varit en bra kväll!
Puss

Forever young

441525-483

Under dagens väntan på bussen satt jag och luktade grillrök och lyssnade på två småkillar som skröt om deras kriminella bröder och spottade om vartannat. Min bänk-kamrat var en ask viol tabletter. Destinationen var Skultorp och min vän Johanna. Vi lyssnade på Forever young och passade en rosa ballong mellan oss. Sedan åkte vi till en tvspels-kväll hos Oliver och åt goda smörgåsar.
Imorgon har vi planer på en danskväll i Götene med alla danssugna pensionärer där ute. Vi kanske ses där!

Jag bjuder på kortet nedanför (jag vet, jag är generös) som är ett bevis på att poser kan gå snett. Imorgon ska jag inte se ut sådär utan då ska jag ha en dansvänlig klänning som flyger kring mina ben när jag snurrar. Jag ska fantisera om att det är 1930-tal och att hela stan är på dans.


Något sött

 441525-477

Den här fann jag i stugan igår. Jag tyckte att den var fin på något vis. Budskapet får man tolka hur man vill, om det går att tolkas på flera sätt vill säga.

Fagra människor under samma tak

 441525-471
                           J och H i fina jackor
 441525-473
  441525-476
               Maria och Angie, en konstnär och en spansktalande ballerina, 
               omgivna av ett rökmoln från grillen.
 


Gårdagen höll sig inom de förväntade ramarna om att det skulle bli en trevlig kväll. Det blev en mycket trevlig kväll dessutom. När man skrattar så mycket att det slutar med att man blir tårögd händer inte varje dag och det var en av de ting som tog denna kväll över ytterligheterna. När Angelica drog på sig våtdräkten för att gå ut och bada kunde man inte annat än skratta.
Att strunta i att sova och istället ligga och prata tills man kan se ljuset sippra in mellan persiennerna och höra fåglarna kvittra, det är livet .

                                             
                                  

RSS 2.0