Farväl, bedårande stad




Min resväska är packad och ska snart  få se delar av Sverige den aldrig sett förut. Jag åker nämligen ut på äventyr och firar helgen på bästa sätt.  Mors!

Nummer åtta

Här om dagen var dessa skor på skogsvandring. Gick på snåriga skogsstigar, satt i backar och på bänkar och allt som skor kan göra. Dessutom hade de ett par grå skor som sällskap. Ett sällskap som blev överallen av nyckelpigor som var pricikiga och fina, men ack så giftiga, enligt mig. Du dör om den kissar på dig, sa jag. Jag är ond. På många sätt.




Nätterna är inte lika ensamma längre



Helgen har varit makalöst bra. I fredags var jag nämligen på cykelutflykt och pratade bort kvällen med gräs och blå himmel runt omkring. Lördagen var lika bra den. Nu är det dock måndag och jag ska ge mig ut på jakt efter gamla fotografier som ska analyseras. Om ni vill analysera intresset bakom dessa meningar får ni vara goda att göra det.

Välkommen hem Herman



Ikväll ska jag få träffa denna pojke, fast med längre hår och mindre överbett än på bilden. För första gången på nästan fyra månader har han satt sina fötter på svensk mark efter att ha åkt skidor, letat efter björnar, nästan blivit jagad av pumor och levt ett farligt liv. Fun!

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut

Inatt drömde jag att ett körsbärsträd slog ut precis framför mig. Först var det alldeles grått men sen blev det sagolikt rosa. Det var en aning magiskt, men det var ju trots allt en dröm. Idag däremot är det ingenting som slår ut. Inte mina kreaiva knoppar i varje fall, för här blir inga uppsatser skrivna.


Festligt



Det krävdes bara lite sällskap så var min överdrivna depression bortblåst. Och en stenmur och en sol som försvann bakom berget. Uppsnärjd i det blå skulle jag vilja säga att jag var. Är fortfarande. Jag frös inte ens när jag cyklade hem.

jag ger dig min dag


Depressionen äter snart upp mig medan jag bara sitter stilla och får mina naglar att sakta försvinna. Jag har tråkigt. Väntar på mail, från en man, som aldrig kommer. Sitter och minns vad jag gjorde det här datumet för några år sedan. För sju år sedan var jag i Ullared. För tre, på kusten och krattade löv med min vän Anna. Sen bar vi sten uppe på ett berg. Jag är ganska bra på att komma ihåg datum. Nu vet ni. Idag har jag suttit i en trappuppgång och ätit glass. Fast mest har jag legat begravd under ett blommigt täcke och försökt få tiden att stå stilla. Nu vet ni.


Samlar hjärtan i en korg



Jag är så glad men ändå så förrvirrad. Det är mycket som är oklart.
Inatt vaknade jag av att lampan lyste i mitt rum. Kanske har jag blivit mörkrädd också. Det skulle inte förvåna mig för det är mycket som är förändrat.

Suicide



Jag har träsmak i rumpan för jag har suttit stilla och skrivit uppsatser hela kvällen. Under tiden har samma låt spelats om och om igen så nu har jag väl bränt fast den i min hjärna det närmaste seklet. Som tinnitus fast en låt som går på repeat. Men snart ringer telefonen och då kanske jag kommer på andra tankar. Som vad som händer om en vecka ungefär.

Ingen himmel räcker till



Lovet är slut och jag åt tårta till frukost för att fira att det har varit ett bra lov. Jag har legat på gräsmattor under solen. Skrattat. Fikat. Gråtit. Skålat. Dansat. Vunnit. Pratat. Viskat.
Och jag har haft väldigt fina sexton timmar. Tack.

Bilder från en dag i Göteborg


Dessa fina jäntor fann vi i Skövde. De skulle också till Göteborg så vi slog följe.



I onsdags var...


Beatrice

och jag i Göteborg. Vi sprang runt och fyndade, åt mat som de hade glömt bort att göra, fick gratis efterrätt, var så trötta att vi skrattade åt allting och sov hela vägen hem. Igår pratade jag i telefon med en pojke som tycker om den staden otroligt mycket. Det gör jag med. Alla är så vänliga där. Som gubben i antikaffären som höll en predikning om tändsticksaskar och fick oss att köpa fem stycken och gav oss en sjätte gratis.

I tisdags


åkte jag och ägaren till dessa svarta skor på en utflykt till Hjo. Där kan man inte göra någonting, hade vid fått höra innan, men det visade sig att det kunde man!

Man kunde nämligen klättra på gamla lok och sitta på bänkar vid vattnet och fantisera.


Man kunde hitta vårskyltar och läsa om båtfärder.


Man kunde spendera många minuter och mynt inne på Kupan.


Man kunde sitta i bekväma soffor och skratta. Det är vi ganska bra på. Dricka te kunde man också göra.


Man kunde be händerna som tillhör de svarta skorna att rita eiffeltorn i min dagbok, för i sommar kanske vi ska till Paris!

ologiskt

Jag har oerhört många bilder att dela med mig av och makalösa meningar att skriva, men just nu vill det sig inte. Det gör mig en aning luguber så jag får skriva dagbok istället, det går lättare. Men inom kort är jag på gång igen. Kanske redan ikväll, säger jag, och mystiken växer.

tredje april



Nu är det helg igen och förra helgen fikade jag bland annat med dessa raringar. Ikväll har Mimmi lyssnat till toner och sång inne i stan och Natalie befinner sig någonstans i Norrköping. Jag däremot, ska snart på aftonpicknick i vårkvällen.

Ögonblick



Första april och jag stod i en trappuppgång och fick en ros som inte var något aprilskämt. Andra april och jag satte på en låtsastatuering på en arm som jag tycker om att vara nära.


Informativt



Våren är här och jag är kär! Eller det kanske var lite att ta i, men jag är i varje fall glad och lycklig och aprillig. För idag är det April. Igår var det mars och då lagade jag och en pojk vid namn Carl mat i en lägenhet som jag befinner mig i nu. Imorgon ska jag äta nybakat bröd till frukost och promenera till skolan. Här skulle jag kunna fortsätta att haspla ur mig intressanta saker men jag avstår och säger godnatt!

RSS 2.0