Julspecial



Det finns olika sorters tomtar, tro det eller ej. Alla är inte snälla men denna är det. Han är alltid glad och gör allt för att hjälpa till. Han sover på obehagligt granris bara för att det inte ska vara jobbigt att gå upp när någon behöver honom.


Dessa står för underhållning och går under kategorin "aktiva nissar". Nissen till höger tränar tomten så att han håller sig i relativt fin form när han ska ge sig ut på julklappsutdelning.


Detta är en gammal klenod från en jätte som en gång gick på tomteskolan. Hans dröm var att någon gång kunna glädja små barn genom inslagna paket. Dessvärre gick inte drömmen i uppfyllelse eftersom alla barn blev skrämda och vägrade att öppna paketen. Tomten blev deprimerad och sprang och gömde sig i skogen. Han sprang så fort att hans ena sko inte hann med. Varje jul skickar tomten ut små nissar för att leta reda på honom. Med sig har dem skon som de tar sig en tupplur i när tröttheten kommer krypande. Än har de inte funnit honom.


Detta är en nordisk tomte som förför unga gummor med sina blå ögon. Vad gummorna inte vet är att han ställer dem vid spisen och låter dem koka gröt resten av deras liv. Han är lite lömsk så man får inte luta sig luras.


Sedan finns det de som inte har lust att utföra någon nissesyssla alls, utan väljer att sitta och lata sig istället.

När denna tomte var liten blev han retad i skolan. Därför började han blåsa luft i blåsinstrument för att få ur sig sin vrede. Han har glömt bort hur man socialiserar sig och hans instrument är hans bästa vänner.



En sak har dem gemensamt- deras första ord var God Jul. Det önskar dem er även detta år och det gör jag med!

Kommentarer
Postat av: timmy

du borde göra nästa års julkalander, den hade man allt sett haha.

2008-12-25 @ 10:12:02
Postat av: Angie

SÖTASTE PICSEN O BESKRIVNINGARNA DÅ!

2008-12-25 @ 17:22:49
URL: http://gelo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0